Crna kronika 20.02.2019. 08:05. Zadnja izmjena: 20.02.2019. 19:34.

PALOVEC

Smiljana Srnec u istražnom zatvoru, njena sestra Jasmina Dominić pokopana

Smiljana Srnec iz Palovca u srijedu, 20. veljače, oko 7:30 iz sjedišta Policijske uprave međimurske prevezena je u zgradu Županijskog suda u Varaždinu. Policajci su ju pokušali sakriti od očiju javnosti te su je dovezli do stražnjeg ulaza u zgradu Suda. Izveli su je iz policijskog vozila i odveli do zamjenice županijske državne odvjetnice u Varaždinu gdje je saslušana.

- Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je provelo prvo ispitivanje pritvorene hrvatske državljanke (1974.) zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo ubojstva. Postoji osnovana sumnja da je tijekom ljeta 2000. godine usmrtila svoju sestru (1977.) i njezino mrtvo tijelo sakrila u škrinju za zamrzavanje u hodniku prizemlja obiteljske kuće u mjestu Palovec - objavilo je nakon saslušanja Odvjetništvo.

Na pitanje hoće li joj biti suđeno po starom ili novom kaznenom zakonu, budući da je ubojstvo počinjeno prije 18 ili više godina, Darko Galić, glasnogovornik ŽDO-a, kazao je da se primjenjuje kazneni zakon koji je blaži za okrivljenika.
Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika te Smiljani Srnec odredila istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u istrazi i zbog opasnosti od počinjenja novog kaznenog djela. Tijekom istrage bit će ispitani brojni svjedoci, kako bi se rasvijetlili svi detalji ovog nezapamćenog zločina.

Policajci su oko 11 sati izveli Smiljanu Srnec iz zgrade Suda, ali su ju opet stavili u "maricu" te je potom odvezli do nekoliko desetaka metara udaljenog ulaza u Zatvor u Varaždinu

U 15 sati na mjesnom groblju u Palovcu pokopana je Jasmina Dominić, sestra Smiljane Srnec. Na dostojanstvenom ispraćaju koji je vodio župnik Đuro Vukalović, uz ožalošćenu obitelj, okupile su se stotine mještana Palovca, Male Subotice, Držimurca, Strelca i drugih naselja.

Obdukcija potvrdila da je Jasmina Dominić umrla nasilnom smrću!