Crna kronika 15.10.2019. 12:22. Zadnja izmjena: 17.10.2019. 11:34.

POČELO JE SUĐENJE

Smiljana Srnec ponovila da nije ubila sestru Jasminu Dominić

- Ne osjećam - odgovorila je Smiljana Srnec na pitanje osjeća li se krivom za ubojstvo svoje sestre Jasmine Dominić. Time je počelo dugoočekivano suđenje koje pred Županijskim sudom u Varaždinu vodi predsjednik sudskog vijeća Tomislav Brđanović. Podsjetimo, i na pripremnom ročištu je kazala da se ne osjeća krivom.

Irma Bagarić, zamjenica županijske državne odvjetnice, u uvodnom govoru kazala je da će optužba tijekom sudskog postupka dokazati da je Smiljana Srnec 2000. godine u obiteljskoj kući u Palovcu tupo-tvrdim predmetom najmanje pet puta udarila sestru u lijevu stranu glave. Ne postoje znakovi obrane iz čega proizlazi da je Jasmina Dominić ležala kad je usmrćena, nakon čega ju je ubojica stavio u zamrzivač, gdje je pronađena 19 godina poslije.

Krešimir Golubić, branitelj po službenoj dužnosti, pak je u uvodnom govoru upitao: "Je li otpužena dužna reći tko je ubio njenu sestru kako sama ne bi bila proglašena krivom? Obrana nije dužna istraživati tko je ubio Jasminu Dominić, a policija je prestala tražiti počinitelja nakon što su uhitili Smiljanu Srnec. Razgovarat ćemo o obiteljskim tajnama i lažima, a tajni je mnogo. Tko je sve živio u kući u to vrijeme? Tko su bile agresivne osobe u obitelji? Čiji su sve tragovi pronađeni?"

Svjedočile su tri osobe koje su na ovaj ili onaj način poznavale obitelj Dominić/Srnec: Romeo Kanižaj, Dražen Palfi i Josipa Vugrinec. Suđenje se nastavlja u četvrtak, 17. listopada, a što su sve svjedoci otkrili o obitelji i u kojem je smjeru sudska rasprava krenula pročitajte u idućem broju lista Međimurje, u ponedjeljak, 21. listopada.