Crna kronika 09.05.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

Spolna zloporaba učenica?

Nekoliko izvora koji su, očekivano, zbog osjetljivosti slučaja željeli ostati anonimni, listu Međimurje potvrdilo je informaciju da je zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela - spolna zloporaba djeteta mlađeg od 15 godina, u pritvoru varaždinskog zatvora završio nastavnik jedne međimurske osnovne škole.
Njega su policiji prijavili roditelji više djevojčica koji sumnjaju da ih je učitelj „neprimjereno“ dirao, a to se, navodno, događalo duže vremensko razdoblje.
Zbog zakonom propisane „tajnosti izvida“ vezanih uz kaznena djela u kojima su žrtve maloljetne osobe, slučaj nam u Policijskoj upravi međimurskoj nisu mogli ni potvrditi niti demantirati. No, s obzirom da je prijavljeni nastavnik - vjerojatno zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, zadržan u pritvoru, policija zasigurno ispituje ima li u optužbama elemenata kaznenog djela ili će, ako se utvrdi suprotno, prijave biti odbačene. Samo kazneno djelo „spolne zloporabe djeteta mlađeg od 15 godina“ obuhvaća širi „spektar“ bludnih radnji. U konkretnome slučaju, doznajemo, nije bilo spolnog odnosa ili sličnih težih oblika zloporabe, a istraga će pokazati je li nastavnik doista prešao liniju ili se radi o dječjem pretjerivanju.
V. Kelkedi

Izvor: 3080