Crna kronika 14.09.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:32.

Starica je dva dana izdisala uz sinov leš!

U petak 11. rujna dovršena je obdukcija nad tijelima Dragutina Rajhera (54) i njegove majke Katarine Rajher (85) iz Prvomajske ulice u Kotoribi. Njihova su tijela, zbog nesnosnog smrada koji se širio iz kuće te su ga osjetili susjedi, pronađena u večernjim satima u srijedu 9. rujna.

Obdukcija je potvrdila teoriju u koju je većina vjerovala - oboje su umrli prirodnom smrću. Uzrok smrti, zbog izrazito lošeg stanja u kojem su tijela, još nije utvrđen sa sigurnošću te su zatražena dodatna medicinska vještačenja. Čak i s potvrđivanjem identiteta pokojnika, doznajemo, ima problema, te se analiziraju čak i komadi odjeće, a zatražena je i DNA analiza.

Potvrđena je i teorija da je Dragutin, koji je pronađen u krevetu, umro ranije. Poslije njega, bez sinove skrbi i pomoći, umrla je i njegova nemoćna i gotovo nepokretna majka Katarina.

Ono najšokantnije u cijeloj tragediji je činjenica da je, procijenjeno je, Dragutin umro u subotu 5. rujna, a Katarina u ponedjeljak 7. rujna. Jadna starica bez pomoći je poživjela još puna dva dana u prostoriji pored one u kojoj je ležao mrtav Dragutin. Pronađena je potrbuške, na podu. Pokušala je očito otići po pomoć, ali nije uspjela. Nemoguće je uopće zamisliti strahotu i agoniju koju je starica iskusila umirući dva dana. Njihova tijela, koja su već bila u poluraspadnutom stanju, pronađena su u srijedu 9. rujna, kad su susjedi posumnjali što Dragutin ne ide u gorice, kao i zbog nagomilane pošte u kasliću na ogradi.

Inače u kući je pronađena i velika količina vatrenog oružja i minsko-eksplozivnih sredstava. No to ne čudi jer je Rajher bio vojno lice te se ne dovodi u vezu s tragedijom.

Prethodni članak o ovoj temi pročitajte na poveznici:

http://www.medjimurje.hr/clanak/3150/2015-09-08/do-nalaza-obdukcije-policija-cuva-grunt-rajherovih-u-kotoribi

 

Izvor: 3150