Crna kronika 17.03.2017. 13:08. Zadnja izmjena: 17.03.2017. 13:31.

Mještanka Zasadbrega

"Stavila mu je konopac oko vrata i pokušala ga zadaviti"

Ruža Šimunković (52) iz Zasadbrega pred Županijskim sudom u Varaždinu osuđena je da je 18. listopada 2012. godine rano ujutro pokušala ubiti Tihomila Buterina. Dok je spavao u Mercedesu zaustavljenom uz cestu u blizini Ljubljane pokušala ga je zadaviti konopcem. Prethodno ga je omamljivala sredstvima za smirenje i antidepresivima.

- Kad je osjetio konopac na vratu probudio se i rukom ga potegnuo pa je puknuo. Zatim ga je nekim tupotvrdim predmetom udarila po glavi te mu zaprijetila da će ga ubiti pištoljem, pri čemu je rukom posegnula za svojom torbom pa je pobjegao iz automobila - stoji u zasad nepravomoćnoj presudi. Osuđena je i da je u Zasadbregu krivotvorila ispravu, nalijepivši svoju sliku u tuđu putovnicu.

Za pokušaj teškog ubojstva određeno joj je četiri godine i šest mjeseci zatvora, a za krivotvorenje deset mjeseci zatvora. Sutkinja je potom kaznu objedinila s prethodnom, pravomoćnom, u kojoj je Ruža Šimunković osuđena na tri godine zatvora zbog poticanja na ubojstvo jednog drugog muškarca. Sumiravši sve, odredila joj je jedinstvenu kaznu zatvora od osam godina, od čega je već više od polovice "odradila". Određeno joj je i plaćanje 44 tisuća kuna sudskih troškova.

Na ovu se presude sve strane žale, a Županijsko državno odvjetništvo smatra da je preniska.

- Smatramo da je kazna preblaga s obzirom na raniju osuđivanost optuženice i okolnosti počinjenja kaznenih djela - kažu u tužiteljstvu.