Crna kronika 12.02.2017. 09:51.

Grabrovnik

Tragovi krvi u snijegu vodili do krivolovca

Lovci Lovačkog društva Fazan iz Štrigove u nedjelju, 29. siječnja organizirali su veliki završni lov. S gostima su se, ponad obližnjih kuća u Grabrovniku, kretali u propisanoj širokoj formaciji. Na snazi je bila zabrana izlova pernate divljači, pa su tražili lisice.

- U jednom trenutku neki su lovci doviknuli da vide tragove krvi u snijegu. Vidjelo se da je netko ustrijelio i odvukao životinju. Tragovi su kroz snijeg vodili prema jednoj kući. Riječ je o osobi za koju se već duže sumnjalo da se bavi takvim stvarima - ispričao je za list Međimurje jedan od lovaca Fazana. Lovci su pozvali policiju koja je odmah blokirala područje. Ishodili su sudski nalog i pretražili imanje.

- Prilikom pretrage pronađeno je oko 15 kilograma srnećeg mesa, malokalibarska puška s optičkim nišanom i više komada streljiva. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je u subotu, 28. siječnja, u jutarnjim satima, na livadi u blizini svoje obiteljske kuće, 48-godišnjak sa šireg područja Općine Štrigova malokalibarskom puškom ustrijelio srnu - kažu u policiji. Kazneno će ga prijaviti za protuzakoniti lov te prekršajno zbog prekršaja iz Zakona o oružju. Slučaj nam je komentirao i Srećko Pfeifer, lovnik Fazana.

- Nije to prvi slučaj, ima toga, čuli smo od ljudi. Ali sad se nasanjkao, vidjeli su se tragovi u snijegu kuda je vukao srnu - kaže lovnik.