Crna kronika 19.03.2019. 09:21. Zadnja izmjena: 19.03.2019. 09:23.

POLICIJA POTVRDILA

U Donjem Vidovcu poginuo muškarac, uzrok se još istražuje

U jučerašnjoj eksploziji i požaru u Donjem Vidovcu život je izgubio muškarac iz Donjeg Vidovca, a evo što o nesretnom događaju javljaju iz Policijske uprave međimurske:

U ponedjeljak, 18. ožujka oko 10 sati u Donjem Vidovcu, Ulici Rade Končara, došlo je požara i eksplozije unutar objekta u obnovi. Tom je prilikom, na žalost, nepoznata muška osoba smrtno stradala.

Požar su ugasili pripadnici DVD Donji Vidovec, Sveta Marija, Donja Dubrava te javna vatrogasna postrojba grada Čakovca.

Mrtvo tijelo nepoznate muške osobe je prevezeno na odjel patologije Županijske bolnice Čakovec radi provođenja obdukcije.

Prilikom eksplozije u susjednoj zgradi uslijed pucanja stakla na prozoru lakše je ozlijeđena 24-godišnjakinja s područja općine Kotoriba, koja je liječničku pomoć zatražila u Domu zdravlja u Kotoribi. Također je oštećeno nekoliko osobnih automobila parkiranih uz zid zgrade.

Dosad provedenim očevidom uz inspektora zaštite od požara Policijske uprave međimurske i inspektora za zaštitu na radu, nije se mogao sa sigurnošću utvrditi točan uzrok požara i eksplozije te su na mjesto događaja pozvani vještaci Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić” iz Zagreba, koji će tijekom utorka, 19. ožujka nastaviti očevid.

Materijalna šteta utvrdit će se naknadno.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju.