Crna kronika 06.06.2016. 11:21. Zadnja izmjena: 06.06.2016. 12:58.

Velika zapljena

U Dragoslavcu uhvatili 48-godišnjakinju s više od kilograma marihuane

U srijedu 1. lipnja oko 18 sati u Dragoslavcu zaustavljen je osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka kojim je upravljala 48-godišnjakinja s područja Međimurske županije. Pregledom vozila na stražnjem sjedalu u otvorenoj vreći pronašli su paket omotan prozirnom i ALU folijom sa čak 1.130 grama marihuane!

Sa sudskim nalogom pretražena je i obiteljska kuća koju koristi. U spavaćoj sobi pronađen je paketić s 18,8 grama marihuane. Droga joj je oduzeta te slijedi podnošenje kaznene prijave za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Policija nije odala iz kojeg je mjesta u Međimurju osumnjičena.

U Dragoslavcu su je zaustavili policijski službenici PU međimurske i djelatnici Carinske uprave, Odjela za mobilne jedinice Varaždin. Zdravko načelnik, voditelj Službe kriminalističke policije PU međimurske kaže da je riječ o sve češćem vidu suradnje policije i carine. Akcije se poduzimaju na inicijativu jedne ili druge strane, a često se traži i duhan.

- Ovo je jedna od većih zapljena u proteklih nekoliko godina. Lani smo zapljenili ukupno 630 grama marihuane, a samo u ovom slučaju gotovo dvostruko više - dodao je Kolarić.