Crna kronika 30.03.2018. 10:21. Zadnja izmjena: 30.03.2018. 10:23.

Prometna nesreća

U Draškovcu pijani vozač 'pokupio' pješakinju koja je prelazila kolnik

U četvrtak, 29. ožujka oko 20.50 sati u Draškovcu, u Draškovićevoj ulici dogodila se prometna nesreća u kojoj 36-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, upravljajući pod utjecajem alkohola u količini od 1,97 grama po kilogramu, brzinu kretanja vozila nije prilagodio stanju kolnika, vidljivosti, atmosferskim prilikama i prometnoj situaciji tako da može pravovremeno zaustaviti vozilo ispred svake zapreke koju u konkretnim uvjetima može predvidjeti, javljaju iz Policijske uprave međimurske.

U kočenju je vozilom udario u 77-godišnju pješakinju koja je neoprezno prelazila kolnik s lijeve na desnu stranu i bez da je bila označena nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom. Vozilom hitne pomoći ozlijeđena pješakinja prevezena je u Županijsku bolnicu Čakovec gdje joj je pružena liječnička pomoć, dok će težina ozljeda i kvalifikacija prometne nesreće biti naknadno utvrđeni.

Temeljem prekršajnog zakona 36-godišnjem vozaču određena je mjera smještaja u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.