Crna kronika 02.03.2016. 10:31. Zadnja izmjena: 02.03.2016. 10:32.

Štefanec

U kupaonici obiteljske kuće 24-godišnjakinja se otrovala monoksidom

U utorak 1. ožujka oko 19,30 sati 24-godišnjakinja iz Ulice braće Radić u Štefancu otrovala se ugljičnim monoksidom u kupaonici obiteljske kuće. Vozilom hitne pomoći prevezena je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je zadržana na promatranju. Na mjesto događaja izašli su djelatnici Međimurje plina, koji su zatvorili dovod plina, dok će se tijekom današnjeg dana pristupiti utvrđivanju uzroka trovanja.

- Kako bi se izbjegli ovakvi i slični događaji, plinska trošila i trošila na tekuća goriva (plamenici, protočni bojleri) potrebno je obavezno servisirati, i to kod ovlaštenih stručnih servisera jer će se na taj način povećati sigurnost i racionalizirati potrošnja goriva. Barem jednom godišnje potrebno je obaviti redoviti pregled od strane ovlaštene i stručne osobe, dok se izvanredni pregled dimnjaka treba provoditi prilikom svake promjene uređaja za loženje ili svake promjene goriva - savjetuju u Policijskoj upravi međimurskoj.

- Skrećemo pozornost građanima ukoliko u prostoriji osjete kiselkasti miris potrebno je odmah isključiti dovod plina te o tome izvijestiti nadležnog distributera - dodaje policija.