Crna kronika 27.09.2019. 12:57. Zadnja izmjena: 27.09.2019. 13:03.

Oprezno!

U noći na nedjelju policija provodi akciju Alkohol

U noći na nedjelju, 29. rujna, od 23 do 5 sati policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec provest će operativnu akciju Alkohol.

- Akcija je usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola ili opojnih droga. Ujedno, policijski službenici tijekom akcije nadzirat će prekršaje prekoračenja dopuštene brzine kretanja u naseljenom mjestu i izvan naseljenog mjesta, kao i ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama. Posebna pozornost posvetit će se sudionicima u cestovnom prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji spomenutih prometnih prekršaja - najavljuje Danijela Turk, policijska službenica za odnose s javnošću.

Dodaje da su u četvrtak, 26. rujna, od 0 do 24 sata na području Policijske uprave međimurske provedene aktivnosti iz projekta EDWARD - Europski dan bez poginulih u prometu. U centru Čakovca policijski službenici građanima su dijeli prigodne naljepnice s logotipom projekta "Edward". Simboličnim znakom "nula" poslan je apel građanima kako bi taj dan doista bio s nula poginulih u prometu.

- U akciju i dijeljenje promotivnih naljepnica uključio se i "stand up" komičar Zlatko Nedeljko-Pepsi s Gitom Kavran te volonteri Gospodarske škole Čakovec. Tijekom dana policijski službenici svih policijskih postaja na području Policijske uprave međimurske pojačano su poduzimali preventivno-represivne aktivnosti s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja. Sa zadovoljstvom možemo istaknuti da tijekom 24 sata provedbe projekta na području naše Policijske uprave nije zabilježena niti jedna prometna nesreća s poginulim osobama - kaže Danijela Turk.