Crna kronika 25.02.2016. 10:22. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:23.

Međimurska policija

U prekršaju uhvaćena čak 52 pješaka i biciklista

U srijedu 22. veljače međimurska policija provela je preventivno-represivnu akciju "Pješaci i vozači bicikla, oprez!" Tijekom akcije utvrđeno je čak 52 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U 22 slučaja zaustavljeni su biciklisti i pješaci bez reflektirajućih prsluka, odjeće ili dodatnog izvora svjetlosti u uvjetima smanjene vidljivosti. U devet slučaja biciklisti nisu imali svjetla, dok je zatečeno i osam pješaka kako nepropisno prelaze kolnik. Dva biciklista vozila su se se pod utjecajem alkohola te je zabilježeno još jedanaest ostalih prekršaja.

- S obzirom na relativno veliki broj utvrđenih prekršaja biciklista i pješaka koji prilikom kretanja kolnikom nisu koristili reflektirajuće prsluke ili reflektirajuću biciklističku odjeću, odnosno dodatne izvore svjetlosti ili reflektirajuće materije, želimo dodatno apelirati na ovu najranjiviju skupinu sudionika u cestovnom prometu kako bi poštivali spomenute zakonske odredbe i time doprinijeli, prije svega vlastitoj sigurnosti, ali i ostalih sudionika u prometu - poručuju u Policijskoj upravi međimurskoj.

U pojačane akcije spram pješaka i biciklista krenuli su upravo zbog njihovog povećanog stradavanja u prometu u posljednje vrijeme.