Crna kronika 02.07.2020. 09:50. Zadnja izmjena: 02.07.2020. 09:50.

Policija javlja...

U prometnoj nesreći smrtno stradao 60-godišnji vozač Kije Sportage

Jučer, 1. srpnja već smo izvjestili o nesreći koja se dogodila oko 18 sati i 30 minuta na državnoj cesti između Žiškovca i Štrukovca u kojoj je nažalost smrtno stradao 60- godišnji vozač osobnog automobila.

Donosimo i policijsko priopćenje vezano uz događaj:

Upravljajući Kijom Sportage, čakovečkih registarskih oznaka, brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ceste zbog čega je u zavoju vozilom djelomično sišao izvan kolnika na cestovnu bankinu. Pritom je došlo do zanošenja i silaska vozila izvan kolnika u cestovni jarak te potom i do višestrukog prevrtanja.

Na mjestu događaja tim hitne medicinske pomoći konstatirao je smrt 60-godišnjeg vozača. Kako bi se utvrdio točan uzrok smrti zamjenica općinske državne odvjetnice naložila je obavljanje obdukcije.

U razdoblju od 18 sati i 55 minuta do 21 sat i 10 minuta državna cesta br. 209 na dijelu između Žiškovca i Štrukovca zbog obavljanja očevida bila je zatvorena te se promet odvijao obilaznim županijskim cestama.

Preminuli 60-godišnji vozač automobila sedma je žrtva na međimurskim prometnicama u ovoj godini.

Mole se očevici opisane prometne nesreće da se osobno jave u Postaju prometne policije Čakovec (zgrada sjedišta Policijske uprave međimurske u Čakovcu, Jakova Gotovca 7) ili da nazovu na broj telefona 192.