Crna kronika 12.07.2019. 11:01. Zadnja izmjena: 12.07.2019. 11:02.

Čakovec

U prometnoj nesreći stradao 54-godišnji motociklist

Jučer (11. srpnja 2019.) oko 12 sati u Čakovcu u Preloškoj ulici, u blizini raskrižja sa kolnikom Ulice dr. Vlatka Mačeka dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen 54-godišnji motociklist.

Nesreće se dogodila u trenutku kada se 77-godišnji vozač Renault Lagune, čakovečkih registarskih oznaka, s kolnog ulaza ispred obiteljske kuće, uključivao u promet na kolnik Preloške ulice. Pritom nije propustio sva vozila koja se kreću tom prometnicom zbog čega je prednjim dijelom automobila udario u bočni dio motocikla, njemačke nacionalne oznake, a kojim je kolnikom Preloške ulice upravljao 54-godišnji vozač. Motociklist je u tom trenutku obilazio zaustavljena vozila u namjeri da skrene ulijevo, prema kolniku Ulice dr. Vlatka Mačeka. Nakon udara došlo je do prevrtanja motocikla i pada vozača na kolnik, dok je motocikl u nastavku kretanja (klizanju) udario u zid obližnje obiteljske kuće.

Motociklist je vozilom hitne medicinske pomoći prevezen u čakovečku bolnicu. Prema zaprimljenoj obavijesti Odjela intenzivne njege, 54-godišnji motociklist zbog zadobivenih ozljeda opasnih po život prevezen je u Kliničku bolnicu Dubrava u Zagrebu na daljnje liječenje.

Zbog izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu protiv 77-godišnjeg vozača osobnog automobila podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.