Crna kronika 11.07.2019. 10:40. Zadnja izmjena: 11.07.2019. 10:41.

Nedelišće

U prometnoj nesreći teško ozlijeđena 81-godišnja biciklistica

Jučer (10. srpnja 2019.) oko 8 sati u Nedelišću na raskrižju Varaždinske ulice i Ulice Martina Viljevca, dogodila se prometna nesreće u kojoj je teško ozlijeđena 81-godišnja biciklistica.

Ozlijeđena biciklistica iz smjera Gornjeg Hrašćana kretala se kolnikom Ulice Martina Viljevca te je dolaskom do raskrižja s Varaždinskom ulicom, obavljala skretanje ulijevo u smjeru Čakovca. Pritom se nije uvjerila da može skrenuti bez opasnosti za sebe i druge sudionike u prometu te nije vodila računa o položaju bicikla i smjeru kretanja zbog čega je u bočni dio njenog bicikla udarila poluprikolica priključena na teretni automobil, križevačkih registarskih oznaka. U trenutku nesreće 27-godišnji vozač teretnog automobila s pridodanom poluprikolicom, ispred bicikliste skretao je udesno, također na kolnik Varaždinske ulice, ali u smjeru Varaždina. Uslijed siline udara došlo je do prevrtanja bicikla te pada vozačice na kolnik.

Teško ozlijeđena biciklistica vozilom hitne medicinske pomoći prevezena je u Županijsku bolnici Čakovec, gdje je zadržana na liječenju.