Crna kronika 15.05.2017. 10:16. Zadnja izmjena: 17.05.2017. 13:08.

Sukob

U romskom naselju u Kotoribi ozlijeđeni policajci

U nedjelju, 14. svibnja oko 2:30 policijska patrola došla je u romsko naselje (Vrtno naselje) u Kotoribi, na dojavu građana o preglasnoj glazbi, tj. narušavanju javnog reda i mira. Trojica muškaraca (23, 30 i 49) počeli su vrijeđati policajce, a najmlađi je jednom policajcu i zaprijetio.

- Nakon što su se osumnjičeni oglušili na izdana upozorenja da prekinu s nezakonitim ponašanjem, priopćeno im je da su uhićeni, da bi potom fizički nasrnuli na policijske službenike. Policijski službenici uz primjenu sredstava prisile uspjeli su svladati osumnjičenike, te su ih priveli u prostorije Policijske postaje Prelog na kriminalističko istraživanje. U događaju dvoje policijskih službenika lakše je ozlijeđeno zbog čega im je pružena liječnička pomoć - kaže Radovan Gačal, glasnogovornik Policijske uprave međimurske.

Dovršeno je kriminalističko istraživanje te svu trojicu terete za kazneno djelo prisile prema službenoj osobi, a 23-godišnjaka i za prijetnju. Osumnjičenici su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku PU međimurske. Ujedno, Prekršajnom sudu u Čakovcu podnijet će se optužni prijedlog zbog vrijeđanja policijskih službenika.

Romi iz Kotoribe u glavu su udarali i policajku