Crna kronika 18.11.2019. 11:34. Zadnja izmjena: 18.11.2019. 11:40.

Promet

U subotu poslijepodne dvije prometne nesreće zbog neprilagođene brzine

  • U subotu, 16. studenoga oko 12 sati i 45 minuta na cesti između Gornjeg Hrašćana i Nedelišća, 45-godišnji vozač teretnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, brzinu kretanja nije prilagodio osobinama (zavoj) te stanju kolnika (mokar kolnik). Zbog toga je vozilom sišao van kolnika te se potom vratio na kolnik i prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera te udario u osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 51-godišnjak. Nakon sudara oba vozila su sišla van kolnika. Vozač osobnog automobila ostao je prikliješten u vozilu te su ga izvadili pripadnici javne vatrogasne postrojbe.

Oba vozača i 58-godišnja putnica iz osobnog automobila su vozilima hitne pomoći prevezeni u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je kod 45-godišnjeg vozača utvrđena laka tjelesna ozljeda, dok će se ozljede kod drugih sudionika naknadno okvalificirati. Kao putnik u teretnom vozilu se nalazio 33-godišnjak koji nije ozlijeđen. Svi sudionici događaja su sa šireg područja općine Nedelišće.

  • Nešto kasnije, oko 15 sati i 30 minuta u Totovcu, u Ulici dr. Vladimira Bakarića, maloljetnik s područja Međimurske županije, vozač neregistriranog osobnog automobila, upravljajući prije stjecanja prava na samostalno upravljanje vozilima i dok je u krvi imao prisutno 0,98 g/kg alkohola, brzinu kretanja nije prilagodio osobinama (zavoj) te stanju kolnika (mokar kolnik). Zbog toga je vozilom sišao van kolnika na obradivu poljoprivrednu površinu do šljunčanog puta, gdje je udario u parkiranu poluprikolicu, a koja je bila priključena teretnom automobilu. Nakon sudara vozača i maloljetnog putnika s područja Međimurske županije su izvadili pripadnici javne vatrogasne postrojbe.

Vozač i putnik su vozilima hitne pomoći prevezeni u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje su kod putnika utvrđene teške tjelesne ozljede opasne po život, dok su kod vozača utvrđene lake tjelesne ozljede.

Prema maloljetnom vozaču će se podnijeti kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, nadležnom državnom odvjetniku.