Crna kronika 26.07.2018. 10:41. Zadnja izmjena: 26.07.2018. 10:43.

Prometna nesreća

U sudaru motocikla i mopeda u Gardinovcu ozlijeđene tri osobe

U srijedu, 25. srpnja oko 19,30 sati u Gardinovcu, vozač motocikla čakovečkih registarskih oznaka, 45-godišnjak s područja općine Domašinec, upravljajući vozilom u vrijeme dok je u krvi imao alkohola od 0,93 grama po kilogramu, nije se kretao obilježenom prometnom trakom koja se proteže uz desni rub kolnika, zbog čega je izlaskom iz zavoja vozilom u potpunosti prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, gdje je vozilom udario u moped čakovečkih registarskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 69-godišnjak s područja općine Belica. Nakon udara došlo je do prevrtanja motocikla i mopeda te pada oba vozača na kolnik, kao i putnice na mopedu, 61-godišnjakinje s područja općine Belica.

Nakon prometne nesreće oba vozača i putnica vozilima hitne pomoći prevezeni su u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje su kod 45-godišnjaka utvrđene lake tjelesne ozljede dok za ostale sudionike nisu okvalificirane ozljede.

Za vrijeme vožnje, vozač motocikla na glavi je nosio propisanu i homologiranu zaštitnu kacigu koja nije bila uredno pričvršćena, dok su 69-godišnjak i 61-godišnjakinja na glavi nosili kacige koje nisu homologirane.

Nakon kvalifikacija ozljeda će se podnijeti odgovarajuća prijava.