Crna kronika 23.05.2020. 08:03. Zadnja izmjena: 23.05.2020. 08:03.

Nedelišće

Udarao po vratima kafića, a na terasi porazbacao stolove i stolice te prevrnuo teglu s cvijećem

U noći s četvrtka, 21. svibnja na petak, 22. svibnja oko 1 sat i 15 minuta u Nedelišću, u Čakovečkoj ulici, na terasi ugostiteljskog objekta u sklopu benzinske postaje na naročito drzak i nepristojan način javni red i mir narušavao je 31-godišnjak s područja općine Nedelišće.

Pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotestiranje) pokušao je otvoriti zaključana vrata ugostiteljskog objekta. Pritom je rukama i nogama udarao po vratima, a nakon toga je na terasi porazbacao nekoliko stolova i stolica te prevrnuo teglu s cvijećem.

Tijekom policijskog postupanja 31-godišnjak je raznim pogrdnim riječima vrijeđao i omalovažavao policijske službenike. Uz primjenu sredstava prisile 31-godišnjak je uhićen i priveden u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje. Tijekom privođenja uhićenik je u specijaliziranom vozilu, tzv. „marici“ udarao po njenoj unutrašnjosti te se pritom lakše ozlijedio. Liječnička pomoć pružena mu je u čakovečkoj bolnici.

Zbog počinjanja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira 31-godišnjak će se prekršajno sankcionirati. Ujedno, naredbom mu je izrečena mjera opreza zabrane posjećivanja spomenute benzinske postaje i ugostiteljskog objekta.