Crna kronika 14.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:48.

Uhvaćen drvokradica

Policija je utvrdila počinitelja krađe drva počinjene negdje od 20. do 29. ožujka kod Frkanovca, u predjelu zvanom Za grmljom. Drvokradica je 62-godišnjak iz Frkanovca koji je svom sumještaninu ukrao oko 15 kubičnih metara već porušenih stabala bukve i bagrema, procijenjene vrijednosti od nekoliko tisuća kuna.

Noću s 20. na 21. svibnja u šupu obiteljske kuće u Mačkovcu, u Ulici bana Josipa Jelačića provalio je trojac iz Sitnica, 25-godišnjak i dva 20-godišnjaka. Ukrali su razni alat i kanistar s gorivom te počinili štetu od nekoliko tisuća kuna.

Krađu iz automobila parkiranog u Ulici dr. Ivana Novaka u Čakovcu 23. svibnja počinio je 22-godišnjak iz Pribislavca. On je kroz djelomično otvoreni prozor otvorio vrata automobila i ukrao torbu s dva prijenosna računala i raznom dokumentacijom, čime je vlasnika, mještanina Kuršanca, oštetio za više tisuća kuna. Jedno od računala lopovu je oduzeto je i vraćeno vlasniku.

Razriješena je i nedavna krađa počinjena 16. lipnja u Čakovcu, u Preloškoj ulici. U obiteljsku kuću provalila su dvojica mještana Pribislavca, stari 23 i 18 godina. Ukrali su novčanik s osobnim dokumentima i raznim karticama, nakon čega su jednom od ukradenih kartica kupovali raznu robu i tako vlasnicu oštetili za više tisuća kuna. Sve počinitelje policija će kazneno prijaviti općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Izvor: 3092