Crna kronika 09.06.2016. 10:21. Zadnja izmjena: 09.06.2016. 10:25.

Kriminalističko istraživanje

Uhvaćen dvojac iz Orehovice, sumnjiče ih za niz teških krađa

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje protiv 60 i 22-godišnjaka s područja Općine Orehovica. Terete ih za pet kaznenih djela teške krađe.

- Između 15. prosinca prošle i 2. lipnja ove godine, u poljskom predjelu zvanom „Zdenča glava“, u blizini Grada Preloga provalili su u tri vikend kuće te u kozarnik i kokošinjac na dvorištima obiteljskih kuća u Ulici Vladimira Nazora u Podbrestu. Tijekom ovih provala ukrali su ručne pumpe za vodu, metalne stolice, kosilicu, razni alat, kanistar s benzinom, plinsku bocu, pribor za jelo, alkoholna pića te stotinjak komada peradi.

- Također, u četvrtak, 2. lipnja oko 23 sata osumnjičenici su zajedno s dvije ženske osobe, 50-godišnjakinjom s područja općine Orehovica i maloljetnicom s područja Međimurske županije u poljskom predjelu zvanom „Zdenča glava“ u blizini grada Preloga, provali u kamp prikolicu, gdje su ispremetali stvari te za odnošenje pripremili plinsku bocu. U dovršenju kaznenog djela odustali su zbog nailaska vlasnika - opisala je Policijska uprava međimurska.

Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna. Dio ukradenih predmeta oduzet im je i vraćen vlasnicima. Protiv osumnjičenika te prema maloljetnici bit će podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.