Crna kronika 04.05.2018. 10:03. Zadnja izmjena: 04.05.2018. 12:44.

Kriminalističko istraživanje

Uhvaćen maloljetni razbojnik koji je u Držimurcu napao 51-godišnjakinju

- Dovršenim kriminalističkim istraživanjima nad maloljetnikom s područja Međimurske županije sumnja se da je počinio kazneno djelo razbojništvo. Naime, u srijedu, 2. svibnja oko 15,30 sati u Držimurcu, biciklom je presreo i fizički napao 51-godišnjakinju sa šireg područja općine Mala Subotica te joj ukrao vrećicu sa stvarima i novčanikom u kojem su se nalazio novac te osobni dokumenti. Prilikom događaja 51-godišnjakinja je lakše ozlijeđena, dok se materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina kuna. Dio ukradenih predmeta je pronađen i vraćen vlasnici - izvijestila je Policijska uprava međimurska.

Protiv maloljetnika se podnosi posebno izvješće, kao nadopuna prethodno dostavljene kaznene prijave po nepoznatom počinitelju nadležnom državnom odvjetniku za mladež.

U prvom izvještaju o počinjenom razbojništvu stajalo je kako su 51-godišnjakinju biciklima presrela trojica mlađih počinitelja. No, iako je točno da je bila riječ o tri osobe, utvrđeno je da je konkretno kazneno djelo razbojništva počinio jedan od njih.