Crna kronika 18.01.2017. 12:52. Zadnja izmjena: 19.01.2017. 08:25.

Policija

Uhvaćeni brojni kradljivci i provalnici s područja Šenkovca, Turčišća, Kotoribe...

Otkrivačka djelatnost policije

Iz kuće ukrali vrijedan nakit i novac

ŠENKOVEC – Policija je osumnjičila dvojicu 21-godišnjaka s područja općine Mala Subotica za tešku krađu. Tereti ih se da su u srijedu, 21. prosinca 2016. godine u prijepodnevnim satima provalili u obiteljsku kuću u Ulici Augusta Šenoe u Šenkovcu te ukrali nakit i novac u vrijednosti od čak nekoliko desetaka tisuća kuna.


Dolijali kradljivci kablova

TURČIŠĆE - Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja policija je 39-godišnjaka s područja općine Domašinec i maloljetnika osumnjičila da su između 23. prosinca 2016. i 9. siječnja ove godine s prostora šljunčare privatnog poduzeća u Turčišću demontirali su i ukrali razne strujne kablove, vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna. Dio ukradenih predmeta vraćen je vlasniku. 


Maloljetnici provaljivali  u vikendice 

KOTORIBA - Policija je otkrila počinitelje – maloljetnika i dijete koje se sumnjiči da su u razdoblju između 26. prosinca prošle i 1. siječnja ove godine u poljskom predjelu zvanom "Marđetkov kot" kod Kotoribe provalili u vikendicu te ukrali razna alkoholna pića i ribolovnu opremu, vrijednosti više stotina kuna. Tereti ih se i za dvije provale u vikendice na području zvanom plinsko kuhalo, pribor za jelo, auto-radio te drvenu stolariju, sve vrijednosti više stotina kuna. Dio ukradenih predmeta vraćen je vlasnicima.


Osumnjičenici za krađe

ČAKOVEC, PRIBISLAVEC – Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija je osumnjičila 22-godišnjaka  i 26-godišnjaka s područja Pribislavca da su u subotu, 31. prosinca 2016. godine iz kruga jednog čakovečkog privatnog poduzeća ukrali više komada inox ploča, vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Dio ukradenih predmeta oduzet je i vraćen vlasniku, a dvojac je zadržan u pritvoru. Nadalje, policija maloljetnika te 19-godišnjaka također s područja Pribislavca sumnjiči da su u razdoblju između 29. prosinca 2016. i 3. siječnja ove godine u provalili u pečenjarnicu u Sajmišnoj ulici u Čakovcu te iz nje odnijeli  plinske boce i  alkoholna pića, vrijednosti nekoliko tisuća kuna.


Ukrao satove

ČAKOVEC- U četvrtak, 12. siječnja u popodnevnim satima iz privatne trgovine u parku Rudolfa Kropeka ukradeni su ručni satovi vrijednosti više stotina kuna. Policija je za krađu osumnjičila maloljetnika, a ukradeno je vraćeno vlasniku.


KRAĐE          

Odnio kokoši

IVANOVEC - U noći s  utorka 10. na srijedu 11. siječnja nepoznati počinitelj je provalio u gospodarsku zgradu u dvorištu obiteljske kuće u Ulici braće Radić u Ivanovcu te ukrao više komada peradi. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.


Provala u školsko spremište

KURŠANEC - U razdoblju između  22. prosinca prošle i 3. siječnja ove godine nepoznati počinitelj provalio je u pomoćnu prostoriju u dvorištu Osnovne škole Kuršanec te ukrao sredstva za čišćenje, prehrambene proizvode i posuđe, ukupne vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Naknadno je provalio i u vrtnu kućicu odakle ništa nije ukrao.


Ukraden bicikl

MURSKO SREDIŠĆE – Nepoznati kradljivac je u u četvrtak, 12. siječnja u popodnevnim satima ukrao nezaključani muški bicikl vrijedan nekoliko tisuća kuna. Krađa se dogodila ispred trgovačkog centra u Ulici Josipa Broza Tita u Murskom Središću.