Crna kronika 04.11.2016. 10:32. Zadnja izmjena: 04.11.2016. 10:32.

Čakovec, Orehovica

Uhvaćeni serijski provalnici u automobile parkirane kod groblja

Dovršeno je kriminalističko istraživanje protiv 50-godišnjeg hrvatskog državljanina i 45-godišnjeg državljanina BiH. Obojica su s područja Zagrebačke županije te se sumnja da su počinili dvije teške krađe u Međimurju.

U petak 12. kolovoza oko 13 sati na parkiralištu kod groblja u Mihovljanu provalili su u Citroen. Ukrali su žensku torbicu s mobitelom i novčanikom te dokumentima i bankovnim karticama.

U utorak 25. listopada provalili su i u Škodu octaviju na parkiralištu kod groblja u Orehovici. Ukrali su novčanik u kojem je bio novac, bankovne kartice i dokumenti. Uz pomoć PIN-a koji je bio uz karticu na bankomatu u Ludbregu podigli su više tisuća kuna.

Ovim krađama vlasnike su oštetili za oko deset tisuća kuna. Provedeno je opsežno kriminalističko istraživanje u kojem je sudjelovalo nekoliko policijskih uprava. Sumnja se da su tijekom ove i prošle godine 22 puta provalili u automobile na području sjeverozapadne Hrvatske.

- Sumnja se da su rukom ili podesnim predmetom razbijali stakla na vratima automobila, te provlačenjem ruke iz unutrašnjosti otuđivali torbe s pripadajućim sadržajem. Nakon što su uzeli novac, bankovne kartice i druge vrjednije predmete, torbe su odbacivali. Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teških krađa i krađe protiv 45-godišnjeg osumnjičenika podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku, dok je 50-godišnji osumnjičenik uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku - kažu u PU međimurskoj.