Crna kronika 25.10.2016. 10:18. Zadnja izmjena: 25.10.2016. 10:30.

Potjera

Ukrali automobil u Novakovcu, policiji bježali od Dekanovca do Podturna

U ponedjeljak 24. listopada poslije 22 sata u tijeku je bila policijska potjera za mladićima koji su se vozili ukradenim automobilom. Neregistrirana Opel astra ukradena je u dvorištu u Selskoj ulici u Novakovcu. Počinitelj je ušao u nezaključani automobil i pokrenuo ga ključevima koji su bili u bravi. Odvezao se u pravcu Dekanovca.

Oko 22 sata uočila ga je policijska patrola u Kalničkoj ulici. Policajci su pokušali zaustaviti vozilo no vozač je pojurio prema Domašincu i Gardinovcu, a potom poljskim putovima do Podturna.

- U blizini Lončareva naselja, na kraju ulice vozilo se zaustavilo, te su se vozač i dvojica putnika dala u bijeg. Policijski službenici uspjeli su sustići odbjeglog vozača, te uz primjenu sredstava prisile privesti ga u Policijsku postaju Prelog na kriminalističko istraživanje - izvijestila je Policijska uprava međimurska. Riječ je o 18-godišnjaku sa šireg područja općine Mala Subotica kojega terete za kazneno djelo neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari. Nakon očevida ukradeni automobil vraćen je 30-godišnjem vlasniku.

- Tijekom utorka 18-godišnji okrivljenik uz Optužni prijedlog dovest će se sucu Prekršajnog suda u Čakovcu zbog počinjenja više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (upravljanje vozilom bez položenog vozačkog ispita, upravljanje neregistriranim vozilom, nepostupanje po zahtjevu policijskog službenika i dr.). Ujedno, protiv osumnjičenika podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku - izvijestili su iz policije.