Crna kronika 06.04.2020. 10:25. Zadnja izmjena: 06.04.2020. 10:26.

Policija javlja...

Ukrali automobil u Orehovici, vozili se te ga odbacili u kanal

Tijekom noći sa četvrtka na petak (2./3. travnja 2020.) u Orehovici, u Omladinskoj ulici, nepoznati počinitelj ukrao VW Vento, čakovečkih registarskih oznaka, vlasništvo 44-godišnjaka. Počinitelj je ušao u otključano vozilo, te pomoću ključeva ostavljenih u kontakt bravi stavio u pogon automobil te se njime odvezao u nepoznatom smjeru. U trenutku krađe u vozilu su se osim pripadajuće dokumentacije, nalazili i razni osobni dokumenti, te bankovne kartice.

Materijalna šteta procjenjuje se na desetak tisuća kuna.

U petak, 3. travnja oko 13 sati u pomoćnom kanalu uz HE Čakovec, nedaleko Novog Sela na Dravi, pronađen je ukradeni VW Vento. Automobil je uz pomoć pripadnika JVP-a Čakovec izvučen iz kanala, a nakon obavljenog očevida vraćen je vlasniku.

Brzom reakcijom policijskih službenika Policijske postaje Čakovec počinitelji su otkriveni. Naime, dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su opisano kazneno djelo krađe počinili maloljetnik s područja Međimurske županije i 18-godišnjak s područja općine Orehovica. Ujedno, utvrđeno je kako je spomenuti dvojac nakon krađe u petak, 3. travnja oko 6 sati i 30 minuta u Nedelišću, u Čakovečkoj ulici, na benzinskoj postaji natočio gorivo u VW Vento u iznosu od 200 kuna, te su se udaljili s prostora benzinske neplativši račun.

Protiv osumnjičenih mladića podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.