Crna kronika 30.06.2020. 09:26. Zadnja izmjena: 30.06.2020. 09:27.

Policija javlja...

Upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 2,41 promila

Jučer, 29. lipnja u 4 sata i 20 minuta u Dekanovcu, u Kalničkoj ulici, policijski službenici Policijske postaje Prelog upućenim znakovima sa službenog vozila pokušali su zaustaviti osobni automobil, njemačkih registarskih oznaka. Nepoznati vozač odbio je zaustaviti automobil već je nastavio vožnju kroz nekoliko obližnjih naselja, da bi se zbog kvara na vozilu potom zaustavio.

Provedenim nadzorom utvrđeno je da se radi o 54-godišnjaku s područja općine Belica, koji je tijekom opisane vožnje počinio nekoliko prometnih prekršaja.   

Ujedno, alkotestiranjem je utvrđeno kako je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 2,41 promila. Vozač je uhićen i priveden u policijsku postaju. 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja zbog počinjenja prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola optužnim prijedlogom Općinskom sudu u Čakovcu za okrivljenika je predložena kazna zatvora u trajanju do 60 dana te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 3 mjeseca. Za preostale počinjenje prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 54-godišnji vozač sankcioniran je izricanjem novčane kazne u ukupnom iznosu od 4.100 kuna uz zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u ukupnom trajanju od 6 mjeseci.