Crna kronika 04.03.2020. 10:48. Zadnja izmjena: 04.03.2020. 10:52.

Prekršaj

Upravljao odjavljenim automobilom pod utjecajem alkohola

Jučer, 3. ožujka u 20 sati i 20 minuta u Čakovcu, u Kalničkoj ulici, policijski službenici Policijske postaje Čakovec u kontroli prometa zatekli su 36-godišnjaka koji je upravljao Nissanom Sunny, varaždinskih registarskih oznaka.

Izvršenim nadzorom utvrđeno je kako upravlja automobilom pod utjecajem alkohola od 1,06 promila, dok je za vozilo utvrđeno da je odjavljeno sredinom veljače ove godine (ukinuta registracija vozila).

Okrivljeni vozač, povratnik u počinjenju prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kažnjen je izricanjem novčane kazne u ukupnom iznosu od 12.000,00 kuna, te zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 6 mjeseci.


Policija dodaje: Potrebno je upozoriti i na zakonsku odredbu kojom se vozaču koji je proglašen krivim pravomoćnom odlukom o prekršaju, u odgovarajuću evidenciju upisuju negativni bodovi. U prethodno opisanom slučaju radi se o upisivanju četiri negativna boda.

Vozaču koji u razdoblju od dvije godine prikupi 12 negativnih bodova, kao i mladom vozaču koji u spomenutom razdoblju prikupi devet negativnih bodova, rješenjem će se ukinuti i oduzeti vozačka dozvola.