Crna kronika 26.06.2020. 10:13. Zadnja izmjena: 26.06.2020. 10:13.

Zaustavila ga policija

Upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,57 promila

Jučer, 25. lipnja u 20 sati i 30 minuta u Hodošanu, u Prvomajskoj ulici, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u nadzoru prometa zaustavili su 37-godišnjaka, koji je upravljao Ford Focusom, čakovečkih registarskih oznaka.

Provedenim alkotestiranjem utvrđeno je kako je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,57 promila.

Vozač Focusa je uhićen i priveden u policijsku postaju te je sankcioniran izricanjem novčane kazne u iznosu od 10.000 kuna uz zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 3 mjeseca.


Upravo s ciljem suzbijanja i sankcioniranja prethodno opisanih prekršaja u noći sa subote na nedjelju (27./28. lipnja 2020.) od 23 do 5 sati policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec provest će aktivnosti iz akcije „Alkohol“.

Akcija je prvenstveno usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga te nepropisnom i/ili neprilagođenom brzinom, kao i na suzbijanje grubog kršenja prometne discipline. Ujedno, tijekom akcije suzbijat će se i ostali prekršaji koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama. Posebna pozornost posvetit će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji navedenih prometnih prekršaja.