Crna kronika 28.09.2017. 18:20. Zadnja izmjena: 29.09.2017. 11:59.

Pribislavec

Usred romskog naselja Hrvat upucao Roma u glavu

U četvrtak, 28. rujna oko 15:30 u romskom naselju kod Pribislavca teško je ozlijeđen 31-godišnji mještanin. Na njega je, sumnja se, pucao muškarac srednjih godina koji je pobjegao.

- Napišite da je pucao Hrvat, a ne Rom, o nama se uvijek piše kad se nešto dogodi - prvo je što su nam kazali brojni mještani na licu mjesta.

Kako doznajemo, došlo je do nesuglasica zbog duga te je muškarac, navodno iz Sesveta, izvadio pištolj i zapucao na 31-godišnjaka. Pogodio ga je u glavu; zadobio je prostrijelnu ranu kostiju lica, pri čemu mu se rasprslo oko! Kako je riječ o prvim informacijama više će se znati nakon što završi policijski očevid.

Također doznajemo kako policija "ima" osumnjičenika. I ovdje se prve informacije razlikuju. Romskim naseljem kola priča da je napadač pobjegao prema glavnoj cesti, zaustavio vozilo koje je prolazilo i vozaču prislonio pištolj na sljepoočnicu te ga prisilio da ga odveze. Prema drugim izvorima, počinitelj se sam predao, doslovno ušetavši u Policijsku upravu međimursku.

Evo što su iz policije izvijestili dan poslije, u petak, 29. rujna:

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 39-godišnjak sa šireg područja grada Zagreba, počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju. Naime, sumnja se da je jučer, 28. rujna nešto poslije 15 sati u Pribislavcu, u dvorištu obiteljske kuće u Ulici Zvonimira Baloga, nakon kraće verbalne prepirke iz revolvera, kojeg je ilegalno posjedovao, pucao u glavu 30-godišnjaka.

Privatnim vozilom ozlijeđeni 30-godišnjak s područja općine Pribislavec, prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen zbog čega je zadržan na liječenju. Od osumnjičenika oduzet je revolver kojim je počinjeno kazneno djelo.

Uz kaznenu prijavu 39-godišnji osumnjičenik predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.