Crna kronika 11.03.2018. 21:58. Zadnja izmjena: 12.03.2018. 08:02.

INCIDENT U STRAHONINCU

UZNEMIRUJUĆE Nakon dječje priredbe kiselinom polivena tri 'ležeća policajca'!

Ulica žrtava fašizma u Strahonincu, u trenucima pisanja ovog teksta (22sata) zatvorena je za promet. Nepoznati počinitelj zasad još nepoznatom tekućinom polijao je tri nova uspornika ("ležeći policajci")! Krim-tehničari Policijske uprave međimurske uzimaju uzorke sa svakog uspornika, a radnici Tegre potom ih čiste.

- Ovo bi mogla biti sumporna kiselina, osjeća se po "žveplu", ili pak je solna, ne znamo - komentirali su okupljeni, zabrinuti mještani.

Policija je pozvana oko 20 sati, a netom prije u društvenom domu, stotinjak metara od prvog uspornika, završena je općinska priredba uz Dan žena. Dom je bio prepun djece, nastupali su školarci i vrtićarci, kao i Pjevački zbor Strahoninec.

- Nije mi baš ugodno. Imali smo lijepu priredbu i onda me zovu s policije, da je bačena kiselina na cestu. Došli smo i šištalo je, dizala se pjena... Riječ je o lokalnoj cesti pod ingerencijom Županije. Uspornici su napravljeni po Zakonu, dobili smo sva pozitivna mišljenja. Ljudi bi se trebali držati Zakona, a ne glumiti šerife - bila je prva reakcija Franje Lehkeca, načelnika Strahoninca.

S novim uspornicima Općina jednostavno nema sreće; nakon što su se zbog njihova postavljanja pobunili neki mještani, podrovali su ih i neoprezni vozači ralica.