Crna kronika 20.12.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:58.

Vandali i razbojnici!

ČAKOVEC
Šakom u glavu, više puta
U nedjelju, 8. prosinca, dvadesetak minuta poslije 5 sati ispred ugostiteljskog objekta u Ulici dr. Ivana Novaka, u Čakovcu svađala su se dvojica Beličana.
Mlađi, star 24 godine, prepirku je završio time što je drugoga, starog 35 godina, više puta udario šakom u glavu. Pritom ga je i teže ozlijedio, pa će dobiti kaznenu prijavu.

Pretrošle srijede, 27. studenoga, desetak minuta prije 20 sati u dvorištu stambene zgrade u Ulici kralja Tomislava, u Čakovcu stanare stambene zgrade galamom i lupanjem po vratima uznemiravala su trojica mještana Pribislavca, dvojica 19-godišnjaci i jedan star 22 godine. U haustoru zgrade razbili su rasvjetna tijela, ormarić električnog brojila i električno brojilo, a i plinsko brojilo te vrata i stakla na prozorima zgrade. Ukupna šteta koju su počinili procjenjuje se na više tisuća kuna. No, policija ih je nakon nekoliko dana uhvatila i privela pravdi. Uhićeni su i zbog drskog ponašanja dovedeni u Prekršajni sud u Čakovcu, gdje su saslušani, a određeno im je i zadržavanje do 15 dana. Zbog oštećenja imovine, protiv njih će biti podnijete i kaznene prijave.

IVANOVEC
Prodavačica vikom otjerala razbojnika
U ponedjeljak, 9. prosinca, oko 18 sati nepoznati je mladić, zamaskiran šalom preko lica, ušao u prodavaonicu i, držeći pištolj u ruci, od zaposlenice zatražio novac. Ona je na to počela vikati, a on pobjegao. Policija u potrazi za njim traži pomoć građana, zato evo njegovog opisa: star je negdje od 15 do 17 godina, visok od 170 do 175 centimetara, mršave je tjelesne građe. Bio je odjeven u crnu jaknu i plave hlače, na glavi je imao kapu tamnije boje, a tamnije je boje bio i šal koji je imao omotan oko lica.

U subotu, 7. prosinca, u vremenu od 14 do 16 sati trojica mještana Lončareva, jedan star 18 godina, druga dvojica maloljetni, u šumi zvanoj Sivička dobrava, između Podturna i Sivice srušili su 17 stabala bagrema drvne mase oko 10 kubičnih metara. U pripremi drva za odvoz i utovar na dva teretna vozila pomagala su im još dvojica iz Lončareva, stari 27 i 35 godina. No, završetak posla omela im je policija koja je došla na lice mjesta.
Počiniteljima su policijski službenici privremeno oduzeli ukradena drva, ali i motornu pilu i oba teretna vozila. Vlasnika šume tek treba pronaći, a i šteta će se utvrditi naknadno.

Izvor: 3060