Crna kronika 21.08.2019. 09:18. Zadnja izmjena: 21.08.2019. 10:42.

Otkriveni

Veliki požar u Prelogu izazvala su djeca

Veliki požar u kojem je izgorjelo krovište bivšeg skladišta Međimurjepleta na Trgu Slobode u Prelogu izazvala su djeca, konkretnije dva dječaka, utvrđeno je kriminalističkim istraživanjem. Još dok je gorjelo, u subotu navečer, 17. kolovoza, susjedi i gradonačelnik Ljubomir Kolarek kazali su za list Međimurje da djeca i mladež često ulaze u napušteno skladište.

Na kraju su se sumnje pokazale utemeljenima; navodno su djeca te večeri nešto palila te je nastao veliki požar u kojem, nasreću, nitko nije stradao.

Vatrogasci u borbi s plamenom na bivšem skladištu u centru Preloga

U nastavku donosimo današnje priopćenje Policijske uprave međimurske:

- Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su dva djeteta oko 19 sati na drvenom podu tavana palili razne papire, koje su potom samo djelomično pogasili te bez da su se uvjerili da je vatra u potpunosti ugašena, izašli su iz skladišta. Nakon toga vatra se razbuktala i proširila na krovište objekta. Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Čakovec te dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Preloga, Cirkovljana i Donjeg Kraljevca. Materijalna šteta prema odštetnom zahtjevu oštećenog poduzeća procjenjuje se na više stotina tisuća kuna.

- Nadležnom državnom odvjetništvu za mladež dostavit će se posebno izvješće zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom“ u svezi kaznenog djela „teška kaznena djela protiv opće sigurnosti“.