Crna kronika 24.12.2019. 10:37. Zadnja izmjena: 24.12.2019. 10:40.

Nasilna trojica

Vika, naguravanje, napad bocom i prijetnje u Kotoribi

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je u ponedjeljak, 23. prosinca oko 17 sati i 30 minuta, u Kotoribi, Ulici kralja Tomislava, u trgovini, 38-godišnjak s područja općine Kotoriba, kod kase uzeo kutiju cigareta s namjerom krađe te je izašao iz trgovine. 

Za njim je  izašlo dvoje djelatnika trgovine te mu je djelatnik uspio uzeti kutiju cigareta iz ruke. Potom je 38-godišnjak iz hlača izvadio staklenu bocu, koju je podignuo u namjeri da udari to dvoje djelatnika. Djelatnik mu je uhvatio ruku i istrgnuo bocu. 

Nakon toga je na parkiralištu ispred trgovine, maloljetnik s područja općine Kotoriba, koji je bio u društvu s 38-godišnjakom, prijetio nasilnim radnjama kupcu iz trgovine. Maloljetnik i 21-godišnjak s područja općine Kotoribe, koji se također tamo nalazio, su vikali i naguravali tog kupca te ga je maloljetnik rukom udario u rame pri čemu je kupac izgubio ravnotežu i pao na parkirani automobil te je lakše ozlijeđen. 

  • Zaprimljene su kaznene prijave zbog počinjenog kaznenog djela Razbojnička krađa i Prijetnja.

Nadalje je zaprimljena prijava od građana zbog kaznenog djela Prijetnja u kojoj se navodi da mu je taj maloljetnik prijetio nasilnim radnjama istog dana oko 17 sati, u ugostiteljskom objektu u Kotoribi, Ulici kralja Tomislava.           

Također su zaprimljene kaznene prijave dviju djelatnica trgovine u Kotoribi, Ulici kralja Tomislava, kaznenog djela Prijetnje protiv istog maloljetnika, gdje se navodi da je istog dana u večernjim satima, u trgovini, prijetio nasilnim radnjama.            

  • Brzom reakcijom policijskih službenika u večernjim satima uhićeni su 38 i 21-godišnjak, dok se za maloljetnikom traga, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.