Crna kronika 03.04.2020. 10:29. Zadnja izmjena: 03.04.2020. 10:30.

Novo Selo Rok

Vozač (43) kombija s 1,47 promila izazvao nesreću u kojoj je smrtno stradao motociklist

Jučer, 2. travnja oko 16 sati i 10 minuta na raskrižju ulica Rade Končara i Vladimira Nazora u Novom Selu Rok, dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 32-godišnji motociklist.

Vozač VW Transportera, čakovečkih registarskih oznaka, upravljajući pod utjecajem alkohola od 1,47 promila (istek vozačke dozvole u lipnju 2019.), obavljao je skretanje s kolnika Ulice Rade Končara na kolnik Ulice Vladimira Nazora te tom prilikom nije propustio nadolazeći motocikl iz suprotnog smjera. Zbog oduzimanja prednosti prolaska u stražnji dio kombija, prednjim dijelom Kawasakija, čakovečkih registarskih oznaka, naletio je 32-godišnji motociklist. Uslijed siline udara motocikl i njegov vozač odbačeni su izvan kolnika na zemljanu površinu, gdje je motociklist udario u metalni stup postavljenog prometnog znaka. Nažalost, liječnički tim hitne medicinske pomoći na mjestu događaja konstatirao je smrt motocikliste.

Očevid prometne nesreće u suradnji s policijskim službenicima obavila je zamjenica županijske državne odvjetnice te je pritom naložila sudsku obdukciju.

Od 16.25 do 20.47 sati zbog obavljanja očevida za sav promet je bila zatvorena Ulica Rade Končara te se odvijao okolnim ulicama.

Uz kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu 43-godišnji vozač kombija tijekom današnjeg dana predat će se pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske. Preminuli 32-godišnji motociklist šesta je žrtva na međimurskim prometnicama u ovoj godini.