Crna kronika 01.07.2018. 02:42. Zadnja izmjena: 01.07.2018. 02:42.

Prelog, Donja Dubrava

Vozači optuženi zbog pogibije dvoje biciklista

Nakon provedene istrage Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu podiglo je pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv 30-godišnjaka iz Macinca. Terete ga da je 5. rujna prošle godine u Prelogu (Ulica Konopljišće) teretnim vozilom krenuo unatrag. Prethodno nije provjerio može li to učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Stoga nije uočio da iza njegovoga vozila, desnim rubom kolnika, nailazi bicikl kojim je upravljala 77-godišnjakinja (iz Cirkovljana).

- Stražnjim dijelom vozila udario je u prednji kotač bicikla, koji se prevrnuo. Oštećenica je pala na kolnik i pritom zadobila niz teških ozljeda, uslijed kojih je 12. rujna preminula - navodi Odvjetništvo. 30-godišnjak je optužen da je iz nehaja izazvao prometnu nesreću sa smrtnom posljedicom.

Za isto kazneno djelo optužen je i 44-godišnjak iz Koprivnice. Njega tereti Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici, zbog tragičnog događaja od 15. siječnja ove godine.

- Na cesti između Donje Dubrave i Đelekovca nesmotreno je upravljao teretnim vozilom suviše velikom brzinom, koja nije bila prilagođena noćnim uvjetima i zavojitosti kolnika. Uslijed toga nije mogao pravodobno uočiti 66-godišnjaka (rodom iz Donje Dubrave, op.a.) koji je biciklom, u istom smjeru, upravljao desnom prometnom trakom. Došlo je do udara vozila u biciklistu, koji je pritom zadobio mnogostruke teške ozljede, od kojih je preminuo - navodi Odvjetništvo.