Crna kronika 09.04.2020. 10:41. Zadnja izmjena: 09.04.2020. 10:46.

Čakovec

Vozio za vrijeme zabrane upravljanja, imao 0,78 promila, prošao na crveno i skrivio nesreću

Jučer, 8. travnja 2020. godine nešto prije 12 sati u Čakovcu, na raskrižju Zrinsko-frankopanske ulice i Ulice Globetka dogodila se prometna nesreća.

Vozač Peugeota 307, čakovečkih registarskih oznaka, rođen 1976. godine, upravljao je automobilom za vrijeme izrečene sigurnosne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima i pod utjecajem alkohola od 0,78 promila. Usprkos crvenom svjetlu na semaforu ušao je vozilom u spomenuto raskrižje, te je došlo do sudara s VW Caddyem, varaždinskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 23-godišnjni vozač. U trenutku nesreće vozač Caddya za svoj smjer kretanja imao upaljeno zeleno svjetlo.

Nakon prometne nesreće vozač Peugeota, pješke je napustio mjesto događaja prometne nesreće, a da tome nije obavijestio najbližu policijsku postaju/upravu i nije sačekao dolazak policijskih službenika koji obavljaju očevid.

Obilaskom grada Čakovca policijski službenici Policijske postaje Čakovec pronašli su odbjeglog vozača i priveli ga u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

U prometnoj nesreći oba vozača lakše su ozlijeđena, te im je pružena liječnička pomoć u Županijskoj bolnici u Čakovcu.

Uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neizvršavanje sudske odluke, 44-godišnjak s područja općine Belica, tijekom današnjeg dana bit će predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske. Ujedno, zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama prekršajno će se sankcionirati.