Crna kronika 05.06.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:06.

Za ubojstvo Čakovčanke bivšem svećeniku iz Selnice 11 godina zatvora!

Kako list Međimurje prvi doznaje, Danijel Horvat, bivši svećenik rodom iz Selnice, na Županijskom je sudu u Zagrebu danas (utorak 2. lipnja) proglašen krivim za teško ubojstvo. Ubio je Čakovčanku Vesnu Hajdarović i osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od jedanaest godina. Uračunava mu se vrijeme od trenutka kad je lišen slobode te vrijeme provedeno u istražnom zatvoru - od 5. veljače 2014. godine - što znači da će na slobodi biti za manje od deset godina. Ujedno, produljen mu je istražni zatvor, koji može potrajati do pravomoćnosti presude, a nakon toga najdulje do pravomoćnosti rješenja o upućivanju na izdržavanje kazne zatvora.

A toga 5. veljače 2014. godine, stoji u presudi renomiranog suca Ratka Ščekića, Horvat se s Vesnom Hajdarović susreo ispred stambene zgrade na Trešnjevci, unaprijed isplaniravši da je usmrti. Odveo ju je do zgrade svoje supruge, u podzemnu garažu, zatvorio je, na glavu stavio motociklističku kacigu te uzeo kuhinjsku sjekiricu s batom za meso. Prvo joj je zadao najmanje sedam udaraca sjekiriciom po glavi te šakom u lice. Kad je pala na pod legao je na nju te joj tijelom pritiskao grudni koš i dlanovima zatvorio usta i nos, dok nije prestala davati znakove života.

Danijel Horvat je jučer (ponedjeljak), pri zatvaranju sudske rasprave, u završnom govoru naveo da želi reći da mu je iskreno i duboko žao što se sve to dogodilo.

Izvor: 3136