Crna kronika 10.11.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:31.

Za vikend previše alkoholiziranih, kreće "totalna represija"!

Tijekom vikenda policijski službenici Policijske uprave međimurske proveli su prvi dio "martinjske" operativne akcije Alkohol. Diljem Međimurja alkotestirali su vozače sve tri noći, od petka do nedjelje. Tijekom te tri noći zabilježeno je 34 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Prilikom provođenja akcije dvije su osobe uhićene, dok su tri osobe smještene u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

U Policijskoj upravi međimurskoj, zbog ove brojke koja je iznad očekivanja, stoga su u ponedjeljak najavili: "Nastupamo strogo represivno". Drugim riječima, nema popusta ni milosti! Akcija se nastavlja ovaj tjedan: u noćima na četvrtak, subotu, nedjelju i ponedjeljak. Tijekom akcije na terenu diljem Međimurja u svakom trenutku "krstari" šest-sedam patrola, koje mijenjaju lokaciju svakih sat vremena. Posebno se kontroliraju vozači mlađi od 24 godine.

Najveća koncentracija alkohola tijekom vikend-akcije zabilježena je u Lopatincu. Traktorist (50) je Ulicom Edvarda Kardelja vozio s koncentracijom alkohola od 2,71 grama po kilogramu. Dodamo li ovome da je i (iako izvan termina akcije) prometna nesreća čiji je sudionik imao najviše alkohola u organizmu ovaj vikend zabilježena u Lopatincu, dovoljno smo rekli... Naime, vozač koji je "pokosio" pješakinju u Ulici Ivana Gorana Kovačića upravljao je s 2,25 grama alkohola po kilogramu.

Izvor: 3159