Crna kronika 21.01.2020. 09:50. Zadnja izmjena: 21.01.2020. 14:15.

Kazneno prijavljen

Zbog bijega s mjesta nesreće uhićen 57-godišnjaka s područja Varaždinske županije

U ponedjeljak, 20. siječnja u ranim popodnevnim satima na području Varaždinske županije policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec uhitili su 57-godišnjaka s područja Varaždinske županije. Pronađen je osobni automobil varaždinskih registarskih oznaka koji je oduzet te je vučnom službom dovezen u dvorište policijske uprave te je proveden očevid i tehnički pregled.

Istog dana u prijepodnevnim satima na odjelu patologije Županijske bolnice Čakovec obavljena je obdukcija na tijelu preminule pješakinje te su kao uzrok smrti utvrđene mnogostruke ozljede.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima sumnja se da je prometnu nesreću uzrokovala upravo ta osoba te su protiv njega podnijete kaznene prijave zbog kaznenih djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu i Nepružanje pomoći, nadležnom državnom odvjetniku, nakon čega je u utorak, 21. siječnja predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.


O događaju smo pisali ovdje- Naletio na pješakinju i pobjegao s mjesta nesreće

Hitna pomoć, je nažalost, konstatirala smrt pješakinje te je tijelo prevezeno na odjel patologije Županijske bolnice Čakovec radi provođenja obdukcije. Očevid na mjestu događaja obavila je općinska državna odvjetnica.

Zbog obavljanja očevida u vremenu od 20 do 22,15 sati bio je zatvoren za promet, a koji se odvijao obilaznim pravcima.

  • Policijska uprava međimurska zahvaljuje svim medijima i građanima koji su pridonijeli rasvjetljavanju okolnosti ovog događaja, a također i Policijskoj upravi varaždinskoj na njihovom nesebičnom angažmanu.