Crna kronika 14.09.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:32.

Zbog napada u Goričanu kreće istraga protiv petorice Roma

 

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu donijelo je rješenje o provođenje istrage protiv petorice muškaraca (49, 29, 23, 30 i 29), zbog sukoba u Goričanu 12. srpnja. Podsjetimo, u kafiću Međimurka skupina osoba romske nacionalne manjine je napala mladiće hrvatske nacionalnosti.

 

Postoji osnovana sumnja, navodi odvjetništvo, da je trećeokrivljenik angažirao svoga oca, koji je prvookrivljen, te dvojicu braće. Obitelj prebiva u Goričanu. Osim članova obitelji angažirao je još jednog muškarca, koji je, kako doznajemo, iz Pribislavca.

 

- S njima je dogovorio da će fizički napasti četvoricu muškaraca iz osvete zbog ranijeg verbalnog sukoba s njima. Osnovano se sumnja da su ih napali 12. srpnja 2015. u ugostiteljskom objektu u Goričanu udarajući ih rukama i nogama pri čemu je drugookrivljenik teško ozlijedio jednu osobu, a teške tjelesne ozljede zadobila je još jedna osoba. Osnovano se sumnja da je četvrtookrivljenik u isto vrijeme porazbijao inventar ugostiteljskog objekta i stakla na prozorima i rashladnoj vitrini - navodi odvjetništvo.

Petorku sumnjiče za kaznena djela sudjelovanja u tučnjavi, teške tjelesne ozljede i oštećenja tuđe stvari - naravno, nije svatko osumnjičen za sva djela.

O događaju su se ovih dana oglasili i političari iz Goričana. Zajedničko priopćenje potpisali su predstavnici svih stranaka, a u njemu, između ostalog, stoji: "Općinsko vijeće općine Goričan najoštrije osuđuje događaj od 12. srpnja 2015. godine u lokalu Međimurka u Goričanu, gdje je grupa Roma predvođena gospodinom Bojanom Balogom i sinovima, bez povoda brutalno premlatila nedužne mladiće koji su pritom zadobili teške tjelesne ozljede."

Izvor: 3150