Crna kronika 25.07.2017. 17:19. Zadnja izmjena: 25.07.2017. 17:25.

Šokantno

Zbog spolnog zlostavljanja djeteta prijeti mu do 15 godina zatvora!

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina rođenog 1959. godine, zbog osnovane sumnje da je počinio teško kazneno djelo spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta.

- Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik od kolovoza do prosinca 2016. godine u više navrata počinio kazneno djelo na štetu 13-godišnjeg djeteta na području Međimurske županije - kažu u odvjetništvu, ne navodeći ostale detalje, kao ni spol djeteta. No, prilikom klasifikacije kaznenih djela, nešto ipak otkrivaju:

Naime, odvjetništvo se prvo poziva na članak kaznenog zakona koji govori o spolnoj zlouporabi djeteta mlađeg od 15 godina. Potom prelazi na članak koji kaža da ukoliko je prethodnim člankom "djetetu nanesena teška tjelesna ozljeda ili je narušen njegov tjelesni ili emocionalni razvoj ili je dijete ostalo trudno, ako je u djelu sudjelovalo više počinitelja, ili je djelo počinjeno nad posebno ranjivim djetetom ili je počinjeno od člana obitelji ili osobe s kojom dijete živi u zajedničkom kućanstvu, ili je počinjeno na osobito okrutan ili osobito ponižavajući način, kaznit će se kaznom zatvora od tri do petnaest godina."