Crna kronika 15.01.2020. 09:39. Zadnja izmjena: 15.01.2020. 09:44.

Mali Mihaljevec

Zbog vrućine dimnjaka zapalio se drveni pod spavaće soba koja je u potpunosti izgorjela

U utorak, 14. siječnja nakon 12 sati u Malom Mihaljevcu, u Ulici Rade Končara dogodio je požar u obiteljskoj kući. Djelatnici Javne vatrogasne postrojbe grada Čakovca i mjesnog dobrovoljnog društva brzom su intervencijom ugasili požar.

Provedenim očevidom, inspektor zaštite od požara Policijske uprave međimurske je kao uzrok požara utvrdio prijenos toplinske energije iz dimovodne cijevi na drveni pod prostorije spavaće sobe. U požaru su začađeni zidovi u unutrašnjosti kuće, dok je spavaća soba u potpunosti izgorjela sa svim gorivim materijalima.

Hitne pomoć je pružila pomoć ukućanima te su 25-godišnja vlasnica i njezino dijete prevezeni u Županijsku bolnicu u Čakovcu, gdje im srećom nisu utvrđene ozljede.

O visini materijalne štete oštećenik se nije mogao izjasniti, dok se o događaju podnosi posebno izvješće, nadležnom državnom odvjetniku.


Zbog zabilježenih nekoliko požara u sezoni grijanja, a koji su najčešće nastali uslijed prijenosa topline s dimnjaka na okolne zapaljive materije PUM ponovno upućuje preporuke građanima o kojima sU pisali ovdje.