Crna kronika 24.02.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:02.

Zima ne popušta pa su mnogi po zalihe drva krenuli u tuđu šumu

Veljača se polako bliži kraju, no zima još ne popušta te je pred  Međimurcima još jedan hladan, a ovaj put i kišovit tjedan. Neki su tako  već iscrpili oskudne zalihe drva pa su u "samoposlugu" krenuli u - tuđu  šumu.

Jučer su policiji prijavljene dvije krađe iz šuma kojima gospodare Hrvatske šume. Kod Pušćina tako je porušeno devet stabala bagrema, ali izrazito tankih, jer šumarski tehničar procijenio je ukradeno dobro na  samo pola prostorna metra drva. Nedaleko, u Gornjem Kuršancu, pak je ukradeno šest stabala bagrema, no ovaj put bila je riječ o oko 2,3 metra  prostorna. Prethodno je, tijekom tjedna, Policijska uprava međimurska izvijestila i  o krađi u šumskom predjelu zvanom Trnovec, pored istoimenog naselja.  Lopovi su tamo 5. veljače porušili i odnijeli nekoliko stabala sremze.  Za nekoliko tisuća kuna oštećene su Hrvatske šume.

Županijski centar 112 izvijestio pak je jutros o dvije dojave o krađama  drva u gornjem Međimurju. Prva je javljena oko podneva, a drva su  ukradena kod Preseke, dok je oko 16 sati javljeno i za krađu drva kod  Lopatinca. U ova dva slučaja, prema prvim informacijama, riječ je o  krađama iz privatnih šuma.

Izvor: 3121