Crna kronika 02.05.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

Zrni i bratićima Grašić ukupno deset godina zatvora

- Ovaj sud smatra da ste počinili kaznena djela koja vam se stavljaju na teret i koja su opisana u optužnici - izjavila je sutkinja Županijskog suda u Varaždinu u srijedu 29. travnja. Bez riječi slušali su je Ivica Zrna te Zvonimir i Siniša Grašić,privedeni iz istražnog zatvora od čak četvorice pravosudnih policajaca. Oni su, podsjetimo, bili optuženi da su u razdoblju od devet dana maltretirali stolara Valentina Vražića iz Donjega Kraljevca i njegovu suprugu Emiliju. 


Ukupno su dobili više od deset godina zatvora. Ivica Zrna tako je ukupno dobio 6 godina zatvora, no jedinstvena kazna, koja je za više djela počinjenih u istom slučaju uvijek manja, bit će mu 5 godina i 8 mjeseci. Budući da je kazna veća od 5 godina ostaje u zatvoru.


No bratići Grašić pušteni su na slobodu te će se u zatvor vratiti tek ako presuda, nakon očekivane žalbe, postane pravomoćna. Zvonimir Grašić ima za odslužiti godinu i osam mjeseci, a njegov bratić Siniša 3 godine i 3 mjeseca (njemu su jedinstvenom kaznom "skinuta" 3 mjeseca). Svoj trojici u izrečene kazne uračunava se 9 i pol mjeseci koje su proveli u istražnom zatvoru u Varaždinu.
Sve je počelo 2. srpnja 2014. godine; stolar Vražić je namamljen u Sinišin podrum u Pribislavcu, narudžbom drvenih bačvica za rakiju. U podrumu su ga Zrna i Siniša tukli, zatvorivši vrata te ga tamo državši najmanje dva sata, povjerovao je sud. Zrna je imao i sjekiru. Potom su se svi odvezli u Donji Kraljevec te je Emilija Vražić donijela sedamstotinjak kuna. Prethodno mu je, tvrdi Zrna, stolar za rad ostao dužan 14.200 kuna, nakon čega je s majkom i gladan ostao na ulici i spavao ispod nadvožnjaka.


(opširnije u tiskanom izdanju lista Međimurje, 4. svibnja)

Izvor: 3131