Aktualno 30.07.2018. 10:58. Zadnja izmjena: 30.07.2018. 11:00.

Proslava Dana općine

Dragutin Feletar počasni građanin Donje Dubrave

S nizom kulturnih, zabavnih i sportskih sadržaja Donja Dubrava proslavila je svoj dan vezan uz vjerski blagdan svete Margarete te ujedno i 25. obljetnicu osnutka općine.
Središnji događaj bila je svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj je uz ostale prisustvovao i potpredsjednik hrvatske Vlade te ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar. Nakon pozdravnih riječi predsjednika Općinskog vijeća Marija Mikulana, načelnik Marijan Varga osvrnuo se na protekle aktivnosti te pobrojao projekte koji slijede. Kako je uz ostalo kazao, nakon pet godina nastavilo se ulaganje u gospodarsku zonu koja je elektrificirana, jedna proizvodna hala s gradi, drugi investitor svoju proširuje.

-Zahvaljujući ministru gospodarstva Darku Horvatu od države smo dobili 10 hektara zemljišta za koje se izrađuje urbanistički plan uređenja. Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja izdvaja 387.000 kuna za uređenje parkirališta kod groblja. Obnavlja se zgrada Zalan, istaknuo je. S obzirom da uskoro slijedi početak najveće investicije – izgradnje kanalizacijskog sustava, mještane je pozvao na strpljenje i razumijevanje te najavio obnovu ulica.

-Svi radimo na tome da Donja Dubrava bude respektabilno mjesto za život, zaključio je pozvavši općinske vijećnike kao i mještane na jedinstvo. U svome obraćanju, sjednici također nazočan župan Matija Posavec napomenuo je da slijedi i energetska obnova zgrade škole i sportske dvorane vrijedna 7,000.000 kuna, te uz ostalo ukazao na turistički potencijal Drave čija je revitalizacija i uređenja prostora uz rijeku također jedan od kapitalnih projekata kako u Donjoj Dubravi tako i u susjednim općinama. Potpredsjednik Štromar pak je naglasio da država proteklih 15 godina nije ulagala u sjever Hrvatske, no da se to sad promijenilo.


PRIZNANJA I ZAHVALNICE

Na svečanosti su dodijeljena i javna priznanja općine za 2018. godinu. Kako smo već pisali, prof.dr.sc. Dragutin Feletar postao je počasni građanin Donje Dubrave, i to za doprinos znanosti, novinarstvu, geografiji i povijesti kao i za izradu monografije općine. Plakete općine dodijeljene su tvrtki Mont-Mural d.o.o. za doprinos razvoju poduzetništva i obrta, zatim Osnovnoj školi Donja Dubrava za doprinos razvoju školstva te Damiru Vidoviću za dugogodišnji uspješan rad u Kulturno umjetničkom društvu Seljačka sloga. Općinske zahvalnice primit će Nataša Srdić Jahn – izravni potomak obitelji Zalan za ustupljenu obiteljsku građu obitelji Hirschler/Zalan, mlada tenisačica Nicole Mikulan za dosadašnje uspjehe, odnosno tenisku karijeru, Tihomir Nestić za doprinos razvoju nogometa i dugogodišnji uspješan trenerski rad, Stanislav Žinić za doprinos razvoju tenisa, odnosno pokretanju škole tenisa i rad s mladima te Klub liječenih alkoholičara Osmijeh za 20. godišnji doprinos u rehabilitaciji liječenih alkoholičara i članova njihovih obitelji.

U kulturno umjetničkom programu sjednice nastupili su Andrija Maronić, Vilim Čituš, Marija Duhović i Kulturno umjetničko društvo Seljačka sloga.