Aktualno 24.04.2020. 11:30. Zadnja izmjena: 24.04.2020. 11:58.

Međimursko veleučilište u Čakovcu

Dvanaesta obljetnica MEV-a obilježena u digitalnom ruhu

Međimursko veleučilište u Čakovcu danas je proslavilo svoju 12. obljetnicu rada. Za razliku od dosadašnjih svečano obilježenih obljetnica uz bogat program, ovu će pamtiti po neuobičajenom i novom načinu rada, koji je prilagođen trenutnim uvjetima pandemije.

Iako Veleučilište nije u prilici svečano obilježiti svoju obljetnicu, važnih i nezaboravnih trenutaka ne nedostaje. Tako su po prvi put provedene online obrane završnih radova. Svoje završne radove, uspješno su obranile Lea Vukojević, studentica specijalističkog diplomskog stručnog studija Menaždment turizma i sporta pod mentorstvom doc.dr.sc. Nevenke Breslauer, prof.v.š. i Petra Jalšovec, studentica preddiplomskog stručnog studija Održivi razvoj pod mentorstvom Marijana Horvata, pred.. U online obrane uključio se i dekan Veleučilišta doc.dr.sc. Igor Klopotan te podržao i pohvalio daljnje funkcioniranje i provedbu nastavnog procesa, provjeru znanja i obranu završnih radova na ovakav način.

Online obrana završnog rada

Kako bi osigurali normalan nastavak funkcioniranja Veleučilišta i provedbu svih aktivnosti prilagođen je način rada, a poseban fokus je na online provođenje nastave putem različitih sustava učenja na daljinu, kao što su Loomen, Merlin i Google alati (npr. Google Meet i Classroom). Na Facebook stranici Veleučilišta nedavno je provedena kratka anketa među studentima o njihovim preferencijama izvođenja online nastave ili nastave na Veleučilištu.

Prema provedenoj anketi 45% studenata više preferira online nastavu, dok 55% studenata ipak više voli boraviti na Veleučilištu i u njegovim predavaonicama.

Dekan Veleučilišta, doc.dr.sc. Igor Klopotan

- Ovo su svakako neka nova vremena za naše Veleučilište. Ovaj izazov nam je pokazao da smo spremni na brze promjene i prilagodbe sustava visokog obrazovanja u vrlo kratkom vremenu, na što sam iznimno ponosan. Svakako ćemo obljetnicu 2020. godine pamtiti po digitalizaciji cjelokupnog načina funkcioniranja Veleučilišta, zaključio je dekan Veleučilišta doc.dr.sc. Igor Klopotan.

Izvor: MEV