Aktualno 01.04.2020. 08:09. Zadnja izmjena: 01.04.2020. 08:09.

Općina Štrigova

"Gastarbajteri" ulaze u Hrvatsku na ilegalan način, izbjegavajući granične kontrole

Štrigovskim krajem pronijela se priča da "gastarbajteri" ulaze u Hrvatsku na ilegalan način, izbjegavajući granične kontrole, kako im ne bi bila određena mjera samoizolacije. Evo što o tome kaže načelnik Stanislav Rebernik:

- Primili smo više dojava da ljudi ulaze u Hrvatsku ilegalno prelazeći granicu. To su osobe koje rade gore i dolaze na vikend. Žele se odmah vratiti, a ne završiti u samoizolaciji na 14 dana. Čine to na razne načine; neki prolaze čak i automobilom, otključavaju si rampe... domaći znaju kud se može proći. Druga opcija je da ostave vozilo preko u Sloveniji i ilegalno u Hrvatsku uđu pješice. Ukoliko je to istina to je trenutno najveća opasnost za Štrigovu! Apeliramo na ljude da ne prelaze granicu ilegalno - kaže Rebernik. Kaže da sve slučajeve prati i provjerava policija u suradnji s općinskim Stožerom civilne zaštite

ŠTO KAŽE POLICIJA?

No, kako doznajemo s druge strane, provjerama na terenu policija zasad, do dana pisanja ovog teksta, nije utvrdila utvrdila ovakav slučaj. Ukoliko se to dogodi osoba će biti kažnjena za ilegalni prelazak granice te će joj, naravno, biti određena mjera samoizolacije.

Načelnik Rebernik pak dodaje da su u Stožeru civilne zaštite u Štrigovi glavni vatrogasci. Svako dobrovoljno društvo dalo je predstavnika te obilaze općinu i tjeraju ljude s javnih površina. U tijeku je nabava kapa i prsluka kako bi bili prepoznatljivi kao civilna zaštita.