Glas javnosti 12.11.2009. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:35.

Čelnici Općine ne mare za budućnost Kotoribe

Dana 16. listopada je održan sastanak OO HDZ-a Kotoribe na kojem su glavna tema rasprave bile Izmjene i dopune Prostornog plana Međimurske županije. Želeći mještane upoznati s prijedlogom izmjena i dopuna nismo bili u mogućnosti da od općine Kotoriba dobijemo prijedlog, već smo morali krenuti van granice Kotoribe kako bi došli do njega, što dovoljno govori koliko je općinskoj vlasti stalo da se riješi nastala situacija.
Na sastanku je donijet jednoglasan zaključak da predložene izmjene i dopune bitno utječu na svekoliki razvoj Kotoribe i susjednih općina. Ono čime su mještani ostali zatečeni je ne briga lokalnih čelnika kako bi na vrijeme upoznali stanovništvo o nastaloj situaciji. Mi u stranci smo ipak odlučili reagirati i otvoriti karte. Sigurni smo da su predložene izmjene i dopune PP nastavak politike koju provodi vladajuća koalicija SDP-HSS-HSU-HSN, odnosno nastavak na inzistiranju zaštićenog krajolika na području općine kojeg je proglasila Skupština MŽ pod predsjedanjem Zvonimira Siladija.
Takav naš zaključak potvrdila je i stručna općinska savjetnica Irena Maltar koju takve izmjene oduševljavaju i imaju u biti cilj spriječiti asfaltiranje ceste Kotoriba- Goričan uz murski nasip, a privatnim vlasnicima nanosi veliku ekonomsku štetu. Gospođa I. Maltar svojedobno se zalagala za brisanje odobrenog cestovnog prijelaza prema Mlinarcima, tobože zalažući se za neki isplativiji prijelaz.
Prema našim informacijama, dugo godina stvarani prijateljski odnosi zahlađeni su s Murakeresturom iz Republike Mađarske, a za cestovni prijelaz na rijeci Muri izrađeni su projekti putem predpristupnih fondova EU koji se dalje ne provode. To potvrđuje prisutnost župana Ivana Perhoča na zajedničkoj sjednici mađarske i hrvatske vlade na kojoj nije bilo ni jedne riječi o prijelazu Kotoriba – Murakerestur jer nije bilo inicijative od strane općinske vlasti (vjerojatno je promaklo stručnoj savjetnici) Uz Murakerestur, nažalost su poremećeni i dosada vrlo dobri odnosi sa nekim susjednim općinama.
Svime navedenim došli smo do jednostavnog zaključka da je vladajućoj garnituri u Kotoribi želja cestu prema Goričanu i cestovni prijelaz prema Murakeresturu stopirati, samo zato jer su to HDZ-ovi projekti.
Predsjednik OO HDZ-a Kotoriba:
Zoran Radmanić

Izvor: 2846