Glas javnosti 08.03.2016. 15:00. Zadnja izmjena: 08.03.2016. 15:15.

Tisuću eura po djetetu - kome da, kome ne

Čestitka i poruka Ervina Vičevića povodom Međunarodnog dana žena

"Koliko će novaca još država dati iz proračuna za djecu o kojima se roditelji neće brinuti nego socijalne službe? Rađat će se djeca onih roditelja koji su "profesionalni" socijalci, tj. cijeli život žive od pomoći i dječjih doplataka, a odgoj djece im je zadnja rupa na svirali, a još im tome država kupuje udžbenike, plaća vrtiće itd. Ženama treba osigurati posao i rad na NEODREĐENO vrijeme, smjenske vrtiće, cjelodnevni boravak u školi i punu plaću prvih godinu dana. Očevima, ako su jedini u obitelji koji rade, dati porezne olakšice.

Posebnu zakonsku zaštitu od otkaza trebaju imati trudnice. Poslodavce, koji trudnicama daju otkaz, kazniti novčano. Ako je majka devetogodišnjaka, koji je bio na operaciji s njim "doma" 10 dana, ne smije biti „kažnjena“ plaćom manjom 900 kuna jer je dijete "veliko". Djeca do 12 godina ne smiju biti bez nadzora što je propisano zakonom. Ozbiljno razmotriti na koji način dati 1000 eura i pod kojim uvjetima se oni mogu trošiti. Omogućite svakoj rodilji karticu i popis opreme koji se može dobiti zbog onih koji bi npr. mogli uzeti dječja kolica kao opremu i drugi dan ih staviti u oglas u pola cijene s jedinim ciljem, a to je doći do novca, a za dijete baš ih briga. Posebno razmislite o tome kako je do sada mnogo novca namijenjenog djeci završilo u kockarnicama te za kupnju alkoholnih pića.

Upravo su žene mjerodavne dati prijedloge po ovom pitanju pa neka se vaš glas čuje. Svim mamama, bakama, tetama, svim ženama želim sretan svaki dan, a 8. ožujka želim vam dobru zabavu i sretan vam Dan žena."

Ervin Vičević, Narodna stranka - reformisti